Har man et gammelt å traust og kjedelig kabinett, og man ikke vil kaste bort tusenlapper på å kjøpe nytt og stilig. Da er løsningen å modifisere kabinettet selv. Det finnes ingen grenser for hvordan kabinettet kan se ut. Det er fantasien som setter grenser. Har du litt verktøy og ikke altfor mye å gjøre en dag så hvorfor ikke??

 

Utstyr:

For å forandre på kabinettet trenger man en del utstyr og litt planlegging. I hovedsak trenger man en Dremel, vinkelsliper og slipemaskin.

 

Arbeidsmetode:

Det første jeg gjorde var å demontere alt innholdet i pcn slik at jeg kun stod igjen med selve kabinett skjelettet igjen. Dette mattet jeg ned og lakkert i chrome slik at gjenspeilingen av neonlysene inni kabinettet skulle bli best mulig. Deretter starter jeg og skjære ut hull i sidepanelene på kabinettet der hvor jeg skulle ha vindu. Her er det viktig at man har klar målene på plexiglassvinduene som man skal montere inn etterpå. Når hullene var ferdig skjært så pusset jeg ned sidepanelene. Deretter grunnet jeg dette slik at lakkresultatet skulle se best mulig ut. Deretter skar jeg et rundt hull i frontpanelet på kabinettet. Dette for fremtidig installasjon av kabinettvifte.

Når alt var ferdig lakket var det å montere i hop alt. Så installerte jeg kald katode lysene. Et nederst i kabinettet og et øverst. Koblet dette til lys/soundkontrollen som jeg hadde plassert i fronten på en 5,25" brønn.

 

PC kabinett før start Pc kabinett nedstrippet
   
   
Ferdig lakket sidepanel Lakket frontpanel, topp og kabinettfoter

 

   
   
Chrome lakkert innvendig kabinett Plexiglass montert, chrome lakket innvendig
   
   
Kabinett ferdig. Lakket blå, svart og vinrød Kabinett med blå kald katode lys

 

Casemod PC