Prosjekt GLX 5900

 

 

Høsten 1999 drev jeg å pusset opp den ene scooteren vårs, GLX 5900 LTS 1991 modell. Den skulle få full overhaling til tross for at scooteren var i orden, men kilometertelleren viste 10 000 og en stor service var kanskje nødvendig. Resultatet av overhalinga kan du se på denne siden.

Jeg startet med å ta av sleiderkjelken og setet. Jeg skrudde hele sleiderkjelken i smådeler, og pusset ned hver eneste del. Brukte drill med "negerkrøll" og stålbørste. Når jeg holdt på å demontere kjelken så fant jeg ut at alle hjullagrene måtte skiftes. I tillegg hadde oljedemperen gjort sitt etter 10 000km. Det var en original KYB demper som hadde stått på scooteren i 9 år! Kvalitet?!

Deretter pusset jeg ned chassiset på scooteren. Til dette arbeidet brukte jeg drill med stålbørste. Det var et veldig tidkrevende arbeid med mye pirk. Deretter grunnet jeg hele chassiset, og hver del i sleiderkjelken, unntatt skruene. Når grunningen var tørket begynte jeg å lakkere scooteren. Originalfargen var svart, men jeg bestemte meg for å lakkere den bakre delen av chassiset rødt, og hele sleiderkjelken skulle være rød. Det ble lakket tre strøk før resultatet ble godkjent. Når dette var gjort så tok jeg fatt på skiene. De pusset jeg ned før jeg la på grunningen. Deretter fikk de også tre lag med rød lakk. Alle delene som jeg lakkerte lot jeg stå å tørke i to dager før jeg begynte på monteringen. 

De delene som måtte kjøpes nytt var: 11 hjullagre, motorvariator og bakre oljedemper.

Alle delene ble kjøpt hos Sami Motor i Nourgam som ligger rett over finskegrensen ved Tana. Prisene der var atskillig billigere enn hos den lokale Lynx forhandleren i Kirkenes. Totalt ble det kjøpt deler for ca. 3800kr. (Hos forhandleren i Kirkenes ville prisen vært det dobbelte++.)

I tillegg har dette blitt utført tidligere: 

1994: Ny bagasjeboks  
1995: Ny vindskjerm
1996: Alle hjullagrene i boggiekjelken skiftet. 
1999 Februar:   Syncro girkassen skiftet ut.   

2000 høsten:

Sliteklosser til sek. variator byttet. En del nye deler til bremsekalipper.

2002 Nye originale styrejern. Byttet ut de nedslitte hjemmelagde som var av siktepinne jern.
2004 Januar: Byttet til nytt originalt belte. Km teller viste 12734.

                                    

FØR:     ETTER: