Sommeren 2003 trengte båten, en Rana 530 en real oppussning. Gelcoaten på skroget var ganske shabby og hadde mange sår helt inn til laminatet. Vanninntrengning i glassfiberen er ikke beste sort. Totalt tok vel jobben ca. 3 uker fra man startet å pusse på skroget til det var ferdig lakket.

 

Pussing, nedsliping

Utstyr til pussingen:

Eksentersliper

Borremaskin

Plansliper

Negerkrøll

Sandpapir

Epoxysparkel

Det første som måtte gjøres var å fjerne den gamle bunnsmurningen. Det var nu ikke lettere sagt en gjort. Det viste seg at det var brukt en type bunnstoff som var veldig hard, nesten som hardtop lakk. Den kunne ikke spyles bort med høytrykk, og pussinga måtte man ta i flere trinn. Først måtte man fjerne det harde bunnstoffet med "negerkrøll". Det gikk ikke å pusse det bort med sandpapir fordi bunnstoffet satt seg fast i papiret med en gang. I og med at båten stod på båthengeren så ble pussearbeidet veldig vanskelig. Det tok ca. ei uka når man jobbet 2-3 timer hver dag før bunnstoffet var slipt bort.

      

Båt på henger før pussing Sparkling av sår i gelcoat Fjerning av hardt bunnstoff

Etter å fjernet bunnstoffet med negerkrøll måtte skroget under vannlinjen pusses og mattes ned med eksentersliper og plansliper. Dette er viktig å matte ned alle flater som skal lakkeres slik at det får skikkelig feste. Man må være veldig forsiktig når man sliper ned at man ikke får igjennom gelcoaten på skroget. Det er den som beskytter laminatet fra vanninntregning.

Gelcoat sårene ble sparklet med epoxysparkel. Dette er en to komponent og veldig hard sparkel som tåler veldig mye. Siden båten skulle hellakkeres så spilte det ingen rolle hvilken farge sparkelen hadde. Over vannlinjen holdt det å matte ned gelcoaten slik at grunningen skulle få skikkelig feste.

 

Grunning, lakkering

Utstyr:

Lakksprøyte

Grunning

Hardtop (båtlakk)

Bunnsmurning

Maskeringsteip

Maskeringsmateriale (laken,plast)

Når hele skroget var mattet ned måtte lister og beslag maskeres. Plastlisten rundt båten ble maskert med teip, mens selve båten ble dekt med plast og motoren med laken. Da var alt klart for å grunne båten. Siden det var en del småsår på skroget ble det lagt to strøk med grunning. Dagen etter ble grunningen mattet ned slik at man skulle få feste for lakken. Det ble brukt hardtop lakk som er en to komponent lakk som er veldig slitesterk og beregnet på båter. Før lakkeringen startet måtte vannlinjen settes. Hadde gjort to merker, en i baug og en akter som indikerte vannlinjen. Da var det bare å bruke teip til å lage vannlinjen mellom disse punktene.

Skrog ferdig pusset og klar for grunning Båt ferdig grunnet med antipest og maskert Improvisert lakkboks i garasjen

Det første laget med hardtop lakk var et veldig tynt lag. Det dekket den gråe grunningsfargen akkurat. Lakken herdet veldig raskt, var klebrig etter vel 30min. Dermed måtte man være ganske kjap slik at man klarte å lakkere alle lagene våt i våt. Totalt ble det lakkert tre strøk. Hardtop lakket var en høyglans lakk noe som gjorde lakkeringen av det siste laget veldig vanskelig. Man klarte nesten ikke se spraybilde på skroget fordi det glanset. Dette hadde en kombinasjon med for dårlig lys under lakkeringen og lakkstøvet som lå som ei tåka i lufta.

Dagen etter lakkeringen gjenstod det å smøre på bunnstoffet. Man bør helst ikke vente for lenge fra man smører på bunnstoff til sjøsettingen finner sted. Det ble brukt Jotun sin NONSTOP bunnstoff som er en myk type som "polerer" seg selv i sjøen. Dette hindrer at groe skal feste seg under vannlinjen.

Skrog ferdig lakket. Vannlinje satt ferdig Overbygg ferdig pusset Overbygg ferdig lakket

Nå gjenstod det å pusse ned og lakkere overbygget. Dette var originalt i en skumhvit farge men ble lakkert rødt for noen år siden. Det var vanskelig å pusse ned den rue overflaten som var på sklisikkerheten  på overbygget. Det viste seg i ettertid at denne sklisikkerhetsflaten ble veldig glatt etter lakkeringen.

Nå når alt var ferdig var det bare å montere alt i hop. Nye sidevindu på overbygget samt lister ble kjøpt.

Ferdig oppusset Rana 530. Ny hardtop lakk på hele skroget og overbygg, samt ny bunnsmurning Båten på vei til sjøsetting

 

Prosjekt Rana 530