Prosjekt Rave 670 BP

 

Kjøpte scooteren tidlig i november 2003.

Tok en kort kjøretur for å sjekk at drivverk og motor gikk tålelig bra.

Lynx Rave 670 Big Pipe Spesial. Betegnelsen spesial kommer av at det kun ble produsert noen få Rave 670 som var svart i 1998. I tillegg er det montert et forlenger kit og satt på et predator belte 3450x380x300mm. I tillegg er det ettermontert revers og dobbel sal.

Skoteren ble kjøpt i November 2003 fra forhandler. Deretter ble hele skoteren demontert bortsett fra motoren. Alt ble sjekket og dårlige deler ble skiftet.

I Jula 2003 fikk man den første prøveturen etter all oppusningen av skoteren. Det skulle vise seg å bli en kort tur. Den sleit variatorreimer unna for unna.

Grunnen til reimslitasjen var umulig å finne ut av. Motoren ble tatt ut og det ble slisset større hull i motorplaten for å få motoren og primær variator lengst mulig bak slik at senter- senter målene mellom variatorene ble mindre. Dette skulle gjøre at reima ikke skulle strekes og dermed slites. Men dette hjalp ingenting.

Det endte med at skoteren ble sendt tilbake til forhandleren og kjøpet ble opphevet. Under følger historikken og noen bilder av oppussningen og stor servicen av Big pipen.

 

UNDERSTELL

Deretter var det å begynne å demontere understellet. Gikk over alle lagrene for å sjekke om noen er gåen/ utslitt. Sjekker også for slark på akslingene. Demperen ble demontert for å gi dem en oppusning der hvor lakken var flasset av og det var kommet litt rust.

       
       

 

MOTOR

RAVE ventilene
Det første man kan gjøre er å rengjøre Rave ventilene. Disse kan etter hvert bli full av fastbrent sot. Det er en relativt enkel sak å rengjøre disse.

Trykk på linken for mer info om rengjøring av Rave ventilene.


Eksosanlegg

Hvis eksosanlegget ser litt shabby ut (litt overflate rust og en lysebrun farge), kan man enkelt lakke med en varmebestandig lakk. 

Først bør man får bort alt det løse og pusse med en stålbørst eller en 3M pusseklut. Det gjør seg mye bedre med et svart eksosanlegg enn et som er rustent og lysebrunt.


Kjedekasse/ girkasse
Et oljeskift i girkassen bør man ta for hver sesong. Det kan ha kommet vann i oljen noe som kan skape problemer viss det fryser. I tillegg er det vanlig slitasje på tannhjul og drev som skaper litt metallspon. Dette blir til en mørke grå grøt etter hvert som ikke er særlig smidig, eller som smører særlig bra. Man kan enten fylle på med original kjedeolje eller kjøpe en form for syntetisk transmisjonsolje på en bensinstasjon.

 

 

VARIATORER

Primær
Få tak i en tersj og ta ut hele primærvariatoren. Deretter bør den demonteres og delene vaskes. Se etter slitasjer eller sprekker på ramper/ ruller og generelt på variatoren (variator tallerkene).

Sjekk om det er noen tråder (fra variatorreima) som er surret rundt og fast på motorakslingen. Viss det er noen tråder der kan de ha skapt et problem med at det er blitt lekkasje i simmeringen. (Tetningen til veivhuset på motoren). Dette kan føre til motorhavari.

Når alt er rengjort er det bare å montere alt i hop og sette det på plass. Ingenting i variatoren bør smøres!! Dette samler etter hvert mye skit og gjør vondt verre.

Sekundær

 

 

UTVENDIG
Lakking, pussing og polering.